ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΠΑΤΑΤΑΣ Κ&Ν ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13/9ου με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση - έκθεση ποικιλιών πατάτας της Κ&Ν Ευθυμιάδης ΑΒΕΕ στην περιοχή του Κ. Νευροκοπίου Δράμας.

Η μεγάλη προσέλευση συνεργατών της Κ&Ν Ευθυμιάδη και παραγωγών πατάτας από την περιοχή χαρακτηρίζει το αυξημένο ενδιαφέρον για την καλλιέργεια και το γενετικό υλικό των οίκων DEN HARTIGH και SOLANA που αντιπροσωπεύει αποκλειστικά για την ελληνική αγορά η Κ&Ν Ευθυμιάδης.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι ποικιλίες πατάτας που αναπτύσσονται ήδη ή προβλέπεται να αναπτυχθούν τα επόμενα χρόνια εμπορικά στην Ελλάδα από καλλιέργειες αγρών στην περιοχή του Κ. Νευροκοπίου την ίδια περίοδο, κάτω από ανάλογες συνθήκες καλλιέργειας, με διαφοροποίηση στις συνθήκες εδάφους (βαρύ, μέσο, ελαφρύ), ώστε να επιδείξουν τη συμπεριφορά τους ανάλογα. Αναδείχθηκε η άριστη προσαρμογή και η σταθερότητα συμπεριφοράς κάτω από τα διαφορετικά αυτά περιβάλλοντα των ποικιλιών και ιδιαίτερα των νεότερων εμπορικών ποικιλιών BELMONDA και OCTA.

Ακολούθησε επίσκεψη σε αποδεικτικό αγρό πλησίον της έκθεσης, όπου παρουσιάστηκαν τα χαρακτηριστικά και αναδείχθηκε η αποδοτικότητα των νέων ποικιλιών πατάτας των οίκων DEN HARTIGH και SOLANA που αναπτύσσονται στην περιοχή σε σύγκριση και με ποικιλίες εγνωσμένης αξίας που καλλιεργούνται στην περιοχή.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δοκιμασία γεύσης των ποικιλιών, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, στον πλέον συνήθη τρόπο μαγειρέματος της πατάτας, δηλαδή τηγανητή, όπου ξεχώρισαν ιδιαίτερα για τη γευστικότητά τους οι ποικιλίες BELMONDA και OCTA, αλλά πιστοποιήθηκε και η πολύ καλή γεύση των εμπορικών ποικιλιών ULTRA, QUEEN ANNE και LANORMA.

Γευστική δοκιμή σε βραστή πατάτα έγινε και στις ποικιλίες LANORMA και BELMONDA που διακρίνονται για τη γεύση τους και σε αυτό τον τρόπο μαγειρέματος, όπως και στις BELMONDA και LAPERLA σε μαγείρεμα στο φούρνο.