Εταιρικό Προφίλ

Η BIOS AGROSYSTEMS ΑΒΕΕ ιδρύθηκε το 1989 με κύριο στόχο την παραγωγή και εμπορία ποικιλιών φυτικών ειδών που προέρχονται είτε από γενετικό υλικό δικής της έρευνας είτε από συνεργαζόμενους διεθνείς και εγχώριους φορείς. Αποτελεί εταιρία του Ομίλου Εταιριών Ευθυμιάδη «Ραιδεστός».

Από το 2009 η δραστηριότητα της έρευνας και ανάπτυξης νέων ποικιλιών προς εμπορία έχει αντικατασταθεί από την αξιολόγηση και διατήρηση ποικιλιών για τρίτους μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα εκτεταμένου πειραματισμού, παράλληλα με τις δραστηριότητες σποροπαραγωγής και επεξεργασίας των σπόρων. Αυτή η αλλαγή στην πολιτική της, της έδωσε τη δυνατότητα να αναπτύξει στρατηγικές συνεργασίες τόσο με Κρατικούς Φορείς και Ιδρύματα όσο και με μεγάλες πολυεθνικές του κλάδου.

Από το 2016 εισέρχεται εκ νέου σε εμπορικές δραστηριότητες , αποκλειστικά στον τομέα των σπόρων κηπευτικών και του μηχανολογικού εξοπλισμού επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων (κυρίως σπόρων). Οι βασικές δραστηριότητες της ΒΙΟΣ είναι οι παρακάτω παροχές υπηρεσιών φασόν, μεμονωμένες ή σε συνδυασμό:

  • Αξιολόγηση και διατήρηση ποικιλιών για τρίτους
  • Σποροπαραγωγή για τρίτους
  • Επεξεργασία σπόρων για τρίτους (η επεξεργασία μπορεί να περιλαμβάνει όλα ή ορισμένα από τα στάδια της συνολικής επεξεργασίας για τη διάθεση πιστοποιημένου σπόρου στην αγορά)
  • Εμπορική διάθεση σπόρων κηπευτικών
  • Προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού επεξεργασία αγροτικών προϊόντων σε μεμονωμένους παραγωγούς ή σε μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου

Οι αξιολογήσεις ποικιλιών σπόρων για τρίτους (κυρίως σιτηρών, μηδικής και βαμβακιού) στοχεύουν τόσο στη διάθεση τους στην ελληνική αγορά μέσω άλλων εθνικών διανομέων, όσο και στις αγορές της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Ευρασίας.

Ειδικά στο βαμβάκι, η BIOS AGROSYSTEMS συνεργάζεται από το 2008 με την εταιρία PRIME GENETICS Inc από τις ΗΠΑ, λαμβάνοντας κάθε χρόνο γενετικό υλικό ποικιλιών βαμβακιού προς αξιολόγηση. Ταυτόχρονα, η μεγάλη εμπειρία στην παραγωγή άριστου σπόρου σποράς στο χωράφι, σε συνδυασμό με τις ιδιόκτητες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις επεξεργασίας σπόρων που διαθέτει (Κουτσό Ξάνθης), έχουν καταστήσει την εταιρεία ως μια περιφερειακή σποροπαραγωγική δύναμη στον κλάδο της.

Η BIOS AGROSYSTEMS έχει συνάψει σημαντικές συμφωνίες φασόν σποροπαραγωγής ή / και επεξεργασίας σπόρων με τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες του χώρου, αλλά και με πολλές ελληνικές εταιρείες παραγωγής – εμπορίας σπόρων σποράς. Η συνεργασία της με τις πολυεθνικές του κλάδου οδήγησε στην βελτίωση των παραγωγικών λειτουργιών της και των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών της, γεγονός που εξασφαλίζει την μακροβιότητα και επέκταση των συνεργασιών αυτών.

Από το 2010, η εταιρεία έχει ξεκινήσει να δραστηριοποιείται στην Τουρκία προωθώντας ποικιλίες βαμβακιού που προέρχονται από τις ΗΠΑ (PRIME GENETICS Inc) και από το 2014 στο Αζερμπαϊτζάν όπου παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες για την καλλιέργεια βαμβακιού. Από το 2017, παρόμοιες δραστηριότητες έχουν ξεκινήσει από την εταιρεία στη Ρωσία και στο Ουζμπεκιστάν.

Η εταιρεία, μέσα από την πολυετή λειτουργία της και τη συσσωρευμένη εμπειρία των στελεχών της, δίκαια έχει κερδίσει την φήμη εταιρείας σπόρων που παρέχει υψηλής ποιότητας προϊόντα και αξιόπιστες υπηρεσίες. Στο πλαίσιο της προσφοράς αξίας προς τους πελάτες της, σημαντική προσπάθεια καταβάλλεται στη συνεχή ενημέρωση των πελατών ως προς τους ποιοτικούς ελέγχους που διενεργούνται στα προϊόντα της και τη δυνατότητα αξιοποίησης των αποτελεσμάτων αυτών εμπορικά.

Η Πολιτική Ποιότητας αποτελεί και τη δέσμευση της εταιρίας για όλα τα παραπάνω