ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΑθήνα, 2 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Τη συμπλήρωση 80 χρόνων συνεχούς παρουσίας κι ανάπτυξης του στον αγρο-διατροφικό τομέα γιορτάζει τη φετινή χρονιά, ο επιχειρηματικός όμιλος Ευθυμιάδη, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Σε εκδήλωση που έγινε σήμερα στο Χίλτον παρουσίασε το πλαίσιο των δραστηριοτήτων του καθώς και τις πρωτοβουλίες που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα για τα 80 χρόνια του Ομίλου.
 
Η στρατηγική κι οι στόχοι των επιχειρήσεων Ευθυμιάδη επικεντρώνονται στη συνολική υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα, ώστε να είναι σε θέση να παράγει ανταγωνιστικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, που ν’ ανταποκρίνονται στις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας κι υγιεινής της βιομηχανίας τροφίμων, αλλά και των τελικών καταναλωτών.
 
Για την υλοποίηση της πολιτικής αυτής, ο Όμιλος Ευθυμιάδη έχει αναπτύξει σημαντική τεχνογνωσία, την οποία υλοποιεί στο πλαίσιο ολοκληρωμένων προγραμμάτων συμβολαιακής γεωργίας με επιλεγμένους παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα, αρχής γενομένης από τον έλεγχο του γενετικού υλικού (σπόροι, φυτά), την παρακολούθηση των ενδεδειγμένων καλλιεργητικών φροντίδων, τον έλεγχο των ποιοτικών στοιχείων των τελικών προϊόντων και καταλήγοντας στην τυποποίηση και εμπορική διάθεση των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων στις ενδιαφερόμενες βιομηχανίες ή τη λιανική αγορά τροφίμων.
 
 
Πρωτοβουλίες για τα 80 χρόνια του Ομίλου
 
Ειδικά για την επέτειο των 80 χρόνων που γιορτάζει φέτος ο Όμιλος Ευθυμιάδη, έχουν προγραμματιστεί και θα υλοποιηθούν μια σειρά δράσεων, που εκφράζουν την πίστη του Ομίλου στο μέλλον της Ελληνικής Γεωργίας, στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και καινοτομίας στα ελληνικά προϊόντων αγρο-διατροφής και στην κοινωνική ευθύνη που ο Όμιλος θέλει να υπηρετεί σε όλες τις φάσεις της επιχειρηματικής του δραστηριότητας.
 
1) Έναρξη εορτασμού των 80 χρόνων, με τη σημερινή συνέντευξη τύπου
 
2) Ιστορίες Γης: (Ήδη από το 2014, χορηγοί της εβδομαδιαίας τηλεοπτικής εκπομπής στον ΣΚΑΙ, μαζί με την Εθνική Τράπεζα). - Προβολή success stories σε διάφορους τομείς, που έχουν σχέση με την ελληνική γη. - Έμφαση σε παραδείγματα της περιφέρειας, με στόχο, την έμπνευση και το κέφι για να αξιοποιήσει κανείς τις ευκαιρείς που δίνει  η Ελληνική γη
 
3) Εκπαίδευση & Νεανική Επιχειρηματικότητα: Συνεργασία με τα σημαντικότερα ελληνικά γεωπονικά εκπαιδευτικά και ερευνητικά  ιδρύματα,  για τον εντοπισμό και χρηματική επιβράβευση καινοτόμων και, κυρίως, υλοποιήσιμων επιχειρηματικών σχεδίων στον τομέα της Αγροτικής Οικονομίας
 
4) Πολιτισμός: Αποκλειστική χορηγική στήριξη του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης για την δημιουργία ειδικής έκθεσης για την Ραιδεστό της Ανατολικής Θράκης. Ανάδειξη της λαογραφίας της και των γλυπτών μνημείων που διασώθηκαν.
 
5) Κοινωνία: Συνεργασία με τοπικούς φορείς και οργανώσεις στις περιοχές, όπου βρίσκονται οι βιομηχανικές  εγκαταστάσεις  για από κοινού δράσεις κοινωνικής ευθύνης. Πανελλαδική συνεργασία με το δίκτυο πωλήσεων,  για πρωτοβουλίες κοινωνικού χαρακτήρα στις επιμέρους περιοχές τους
 
6) Ενημέρωση: Διαρκής τοπική ανάδειξη του μοντέλου της συμβολαιακής γεωργίας
 
7) Κλείσιμο εορτασμών: Πανηγυρική συμμετοχή και closing event στην έκθεση Agrotica τον Φεβρουάριο 2016
 
 
Λίγα λόγια για την Ιστορία του Ομίλου
 
Από την ίδρυσή του το 1935 στη Θεσσαλονίκη, ως εταιρία Κ+Α ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ Ο.Ε., με αντικείμενο την εμπορία εισαγόμενων γεωργικών εφοδίων, εργαλείων, σπόρων και καλλωπιστικών φυτών, μέχρι σήμερα έχει αναπτύξει τις δραστηριότητες του όχι μόνο σε πανελλήνια κλίμακα αλλά και σε πολλές χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Στη δεκαετία 1991-2000 ιδρύθηκαν σταδιακά νέες επιχειρήσεις και υλοποιήθηκε ένα σημαντικό επενδυτικό πρόγραμμα ανάπτυξης των υποδομών και της οργάνωσης του Ομίλου, απόλυτα εναρμονισμένο με τη σύγχρονη αντίληψη της ολοκληρωμένης διαχείρισης της γεωργικής παραγωγής, που ταυτόχρονα επιτρέπει να αντιμετωπιστούν με σιγουριά οι μεγάλες προκλήσεις που επιβάλλουν η παγκοσμιοποίηση και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

Τον Οκτώβριο του 2000 έγινε μια, στρατηγικής σημασίας, συνεργασία με την Ιαπωνική πολυεθνική MITSUI & CO. EUROPE PLC. Ακολούθησε ένας πλήρης διαχωρισμός των αντικειμένων κάθε επιχείρησης και από τον Ιανουάριο του 2004 ιδρύθηκε νέο νομικό πρόσωπο, η REDESTOS - Efthymiadis Agrotechnology Group. Η εταιρεία αυτή λειτουργεί σαν Μητρική Εταιρία Συμμετοχών και Υπηρεσιών (Holding Co) και ανέλαβε τον κεντρικό συντονισμό των στόχων, της στρατηγικής, καθώς και της έρευνας και ανάπτυξης των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρουν όλες οι εταιρείες του Ομίλου.