BIOS AGROSYSTEMS - Field Day Νέων Υβριδίων Τομάτας Seminis

Σίνδος, 27/6/2019
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία στις 26/6/2019 το πρώτο field day παρουσίασης των νέων υβριδίων τομάτας του οίκου Seminis, από την BIOS AGROSYSTEMS ΑΒΕΕ του Ομίλου Αγροτεχνολογίας Ευθυμιάδη.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στα θερμοκήπια ΑΡΧΑΤΖΙΚΑΚΗ στον Πύργο Ηλείας, όπου συμμετείχαν παραγωγοί, φυτωριούχοι και Γεωπόνοι- διανομείς γεωργικών εφοδίων από την Πελοπόννησο, την Κρήτη και την Πρέβεζα.

Η BIOS AGROSYSTEMS ΑΒΕΕ δημιούργησε το 2017 το Τμήμα Κηπευτικών με σκοπό την αξιολόγηση και τη διανομή σπόρων κηπευτικών των οίκων Seminis - De Ruiter, όπως και άλλων γνωστών οίκων παγκοσμίου εμβέλειας. Σε πρώτη φάση το Τμήμα Κηπευτικών έχει στελεχωθεί από έμπειρους Γεωπόνους που οργανώνουν και εκτελούν τα πειράματα αξιολόγησης, με κύριο σκοπό την επιλογή των πιο κατάλληλων υβριδίων για τις Ελληνικές συνθήκες, σε συνδυασμό και με τις εξειδικευμένες ανάγκες της Ελληνικής αγοράς οπωροκηπευτικών.

Στόχος της εταιρίας είναι να καλύψει τις ιδιαίτερες απαιτήσεις των Ελλήνων παραγωγών με προϊόντα που θα χαρακτηρίζονται από υψηλές αποδόσεις, από προσαρμοστικότητα σε μεγάλο εύρος συνθηκών και εποχών καλλιέργειας, από αντοχές σε εχθρούς και ασθένειες και κυρίως, από την ευρεία αποδοχή τους στην Ελληνική και Διεθνή αγορά νωπών προϊόντων.

Η αξιολόγηση των υπό δοκιμή υβριδίων βασίζεται σε συνδυαζόμενα συγκριτικά δεδομένα, μέσα από ένα πολύ ευρύ δίκτυο πειραματικών αγρών στη λεκάνη της Μεσογείου.

Στο επίκεντρο της προσπάθειας της εταιρείας βρίσκεται ο Έλληνας παραγωγός, στον οποίο βασίζεται για να αξιολογήσει σωστά τις ανάγκες του και να καθορίσει τον τρόπο υποστήριξής του σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση παρουσιάστηκε η νέα τομάτα τύπου «beef» της Seminis, “SVTH 2900”, η οποία θα διακινείται στην ελληνική αγορά με το όνομα «ΧΡΙΣΤΙΝΑ», καθώς και άλλα υβρίδια που βρίσκονται ακόμη στα στάδια δοκιμών και θα ακολουθήσουν στη συνέχεια.

Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ είναι ένα υβρίδιο ντομάτας μοντέρνας τεχνολογίας που ενσωματώνει όλα τα επιθυμητά χαρακτηριστικά για τους καλλιεργητές, τους εμπόρους και τους καταναλωτές. Χαρακτηρίζεται από τις σταθερά πολύ υψηλές στρεμματικές αποδόσεις σε σχέση με άλλα καλλιεργούμενα υβρίδια, ενώ μπορεί να καλλιεργηθεί στις φυτεύσεις Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου στην Κρήτη, Δεκεμβρίου – Φεβρουαρίου σε Πελοπόννησο, Κρήτη & Πρέβεζα, Ιουλίου – Αυγούστου σε Πελοπόννησο & Κρήτη.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ είναι τα εύρωστα φυτά με ανοιχτή φυλλική επιφάνεια, η οποία επιτρέπει τον καλό αερισμό, τα μειωμένα κλαδέματα και την εύκολη συγκομιδή των καρπών της.

Ο καρπός της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ είναι άριστης ποιότητας, με εξαιρετική ομοιομορφία και έντονο κόκκινο χρώμα, με μέσο βάρος 260-320 gr και με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τη σφριγηλότητά που ευνοεί και τη μεγάλη διατηρησιμότητά του.